Ook al geeft de thermometer aan dat het eerder najaar is dan dat de zomer in aantocht is, het BBQ-seizoen komt er weer aan. Samen op een andere wijze het eten bereiden en vooral genieten van gezellig samenzijn! We geven je alvast 5 praktische tips voor een geslaagde BBQ!

  1. Zorg voor een stevige ondergrond Dat klinkt wat vreemd als je nog moet beginnen met eten, maar we bedoelen het heel letterlijk. Zorg dus voor een vlakke ondergrond;
  2. Bij een groter gezelschap: huur een koelwagen Weet je niet zeker of je voldoende plek hebt voor koud(e) bier of wijn? Denk dan eens aan het huren van een koelwagen. Niet duur en je hoeft je geen zorgen te maken over de opslagcapaciteit;
  3. Wees voorzichtig met vlees Als je met vlees werkt, ligt er altijd een risico op voedselvergiftiging op de loer. Houd daarom het rauwe vlees goed gescheiden van het bereide vlees en haal het pas op het laatste moment uit de koelkast. Zet het niet in de zon en houd het vlees bedekt onder folie;
  4. Het oog wil ook wat Natuurlijk is het eten het belangrijkste van de BBQ, dus we zorgen er natuurlijk voor dat we werken met verse, kwalitatief goede en smaakvolle producten. Maar, sta van tevoren ook eens stil bij de wijze waarop je alles aan jouw gasten presenteert. Er gaat niets boven een eerste indruk;
  5. Heerlijk achterover leunen Veel mannen zien het als de ultieme uitdaging om een BBQ-feest te verzorgen. Alsof hun leven er van afhangt. Toch kan het ook heerlijk zijn om niets te hoeven doen. Schakel onze kok in en maak kennis met de Co-fire grillring en/of Kamado BBQ. Een lust voor het oog en een streling voor de tong.

Een greep uit ons

Assortiment