Buffetten

Eten regelen voor een feest of een ander evenement: noodzakelijk, maar niet altijd even eenvoudig. Een buffet kan een praktische, flexibele optie zijn voor de catering op evenementen.

Zelfs als je deze vorm van catering kiest, blijft het de vraag hoeveel je moet rekenen per persoon voor een buffet. Je zult aardig uiteenlopende antwoorden krijgen als je hierover rondvraagt. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren. We helpen je graag door hieronder wat concrete voorbeelden en tips te geven.

Jij kent je gasten

Wat je moet rekenen per persoon voor een buffet is met de juiste informatie vrij goed te bepalen. Zolang je rekening houdt met een aantal belangrijke factoren zal je niet te weinig en niet te veel eten hebben tijdens een verjaardag, jubileum of evenement. Allereerst is het goed om te weten hoeveel gasten er komen. Het is helemaal handig als je meer weet over de leeftijden en andere details van de genodigden. Kinderen zullen bijvoorbeeld een stuk minder eten tijdens een buffet dan volwassenen. Daarnaast eten mannen vaak net wat meer dan vrouwen. Het is daarom goed om te kijken wie er aan zal schuiven om te kijken hoe groot de maaltijden gemiddeld moeten zijn.

Allergieën of andere wensen?

Naast de hoeveelheid eten gaat het natuurlijk ook om het soort eten dat met een buffet wordt geserveerd. Hoewel de meeste buffetten bijzonder veelzijdig zijn, zit er altijd een limiet aan wat je allemaal kunt aanbieden. Daarom moet er gekozen worden welk eten er uiteindelijk op de tafels zal staan. Verder is het erg belangrijk om te informeren bij de gasten of ze speciale wensen of allergieën hebben. Met de juiste voorbereiding weet je zeker dat het eten bij iedereen in de smaak zal vallen.

Geheel verzorgde buffetten op locatie bezorgd

Hoewel het bijzonder leuk kan zijn om zelf een buffet samen te stellen en zelfs te bereiden, gaat er ook veel tijd en moeite in zitten. Heb je momenteel veel aan je hoofd of ben je gewoon niet zo thuis in de keuken? Wellicht is het voor jouw feest een goed idee of een buffet te bestellen. Op deze site kun je kiezen uit een veelzijdig assortiment. Kies bijvoorbeeld voor compleet vegetarisch en biologisch buffet, een lunchbuffet of een tafel gevuld met gerechten uit de Chinese of Italiaanse keuken. De service is geheel verzorgd: Inclusief servies en zelfs de afwas kan voor je gedaan worden.