Kookstudio

Kookstudio

Van Dam

Kookstudio

Een avond uit, een mooie activiteit, gezellig samenzijn en heerlijk eten. Voeg dat samen en je weet waar je moet zijn: in onze kookstudio! Een leuk uitje met 10 tot max. 28 familieleden, buren, vrienden of collega’s. Onder begeleiding van onze chef-kok krijg je een prachtige kookworkshop waarbij je – misschien tot verrassing – culinaire kwaliteiten bij jezelf ontdekt. En het mooie is dat je ze bij ons in het proeflokaal kunt opeten. De samenvatting: 3,5 uur genieten inclusief een viergangenmenu en onbeperkt bier, wijn, frisdrank en koffie. En dat voor slechts 53,50 per persoon.

Thematisch koken

Het merendeel van de gerechten is samengesteld op basis van thema’s zoals een land of ingrediënt. Je kunt dan denken aan Frans, Italiaans, Spaans, Kantonees of een aaneenschakeling van heerlijke tapas.

Wil je gebruik maken van onze kookstudio? Neem dan contact met ons op.

Menu

Frankrijk

  • Geroosterde baguette met Franse tapenade en toppings van tonijn en gandaham
  • Salade Niçoise
  • Licht gebonden broccolisoep met zalm en mediterraanse soepstengels
  • Gevulde coq au vin (kuikenborst met brie, ham en rode wijnsaus)
  • Groente ratatouille
  • Gevulde tomaten
  • Aardappelkoekjes
  • Mangomousse met kwark en Grand Marnier

Menu

Italië

  • Crostini met verse tapenade, Parmaham en gerookte zalm
  • Mesclunsalade met tomaten en gegrilde ki
  • Paddenstoelenrisotto
  • Pomodorisoep
  • Lintspaghetti met zalm op Venetiaanse wijze bereid
  • Kipfilet op zijn Toscaans
  • Italiaanse roma tomaten met gemarineerde mozzarella
  • Aardappelratatouille uit Perugia
  • Originele tiramisu cantuccini

Menu

Griekenland

  • Hedipatthetica de sirtaki
  • Griekse voorjaarssalade: Saláta theriní
  • Komkommersaus: Tzatzíki
  • Vissoep van het eiland Rhodos: Kakaviá
  • Gestoofd kalfsvlees met uien: Stifátho
  • Gekookte tomatenrijst: Rízi mé tomátes
  • Aardappel ubergine mousaka: Patátes et melitzanes mousaká
  • Gebakken groenten: Briámi
  • Blauwe druiven bavarois met yoghurt en sinaasappel: Moustalevria

Menu

Spanje

  • Kleine amusetapas: knoflookbrood met verse tapenade, serranoham en salami
  • Soep: Venetiaanse pomodorisoep
  • Kleine Tussengerechten: Groene tagliatelle met gebakken zalm in een tomatensaus, gebakken chorizo in een jus van rode wijn
  • Kleine hoofdgerechten: Spaanse gehaktballetjes Albondigas, pollo al jerez (kipsticks met sherry), roergebakken knoflookgarnalen met pepertjes
  • Bijgerechten: Paella Catalaan, aardappeltortilla met uien en champignons, ensalada mixta con pab (boerensalade)
  • Dessert: Creme en ensalade de naranjas

Menu

Holland/Sallands

  • Geroosterde broodjes met verse tapenade en achterham en gerookte IJsselmeerpaling
  • Voorgerecht: Groene aspergesalade
  • Soep: Zaanse mosterdsoep met gerookte zalm
  • Hoofdgerecht: Rib gevuld met Hollands gekruid gehakt
  • Bijgerechten: Aardappelkoekjes met oude kaas, Hollandse pieperschotel met ei, groene kool rolletjes, witlofsalade
  • Dessert: Peren- en slagroompudding, abrikozen, wentelteefjes

Menu

Mexico

  • Amuse: Geroosterde nachochips met cherrytomaatjes en cheddarkaas met quacomoledip
  • Soep: Avocadosoep met geroosterde amandelen en rode paprika
  • Tussengerecht: Grote Mexicaanse garnalen met Spaanse peper en knoflook
  • Hoofdgerechten: Tortilla quesadilla: maïspannenkoek gevuld met maïskip en groenten gegratineerd met cheddarkaas, pittige tomatensalsasaus, maïskoekjes, Mexicaanse hete rijst met kidney bonen, gegrilde pomodoritomaat cambralis picos, ensalada cancun
  • Dessert: Mangomousse met gember, passoa en cactusvijgen

Menu

Kantonees/Chinees (NIEUW)

De meest gevarieerde keuken van China is de Kantonese keuken, waarin het vooral draait om kleur, samenstelling van gerechten en contrasterende smaken. De seizoenen van het jaar komen heel sterk naar voren in de gerechten die in deze keuken worden gemaakt. Het eten is gezond, kleurrijk, niet te gekruid en erg fijn van smaak en geur.

  • Amuse
  • Kantonese dim sum: Chinese warme pasteitjes
  • Soep: Tong Kantong Sup (Kantonese tongsoep op basis van kippenbouillon met groenten en paddenstoelen
  • Chinese en Kantonese hoofdgerechten: Mut Gua Cha Yuc (Roerbakkip met meloen en groente), Tsja Sjao (koud gebraden procureurlapjes), Hao You Niu Rou (Klassiek Kantonees rundvleesgerecht met groenten), Kang Chong Ha Kau (Chinese garnalen met gember en lombok), Nasi Goreng (op Kantonese wijze bereid), Chow Mein (Chinese bami), Gado Gado (koude groenteschotel met pindasaus)
  • Dessert: Oriental Salad Buah (salade van vers fruit met o.a. lychees en dan gegratineerd met heerlijke sabayon van Chinese wijn)

Menu

Verrassingsmenu

Laat je verrassen door onze chef-kok. Hij maakt een selectie uit de diverse thema’s en houdt natuurlijk rekening met specifieke seizoensgerechten