Whiskeyproeverij

Met de deurklink in de hand werd het onze gasten meteen al duidelijk waar het deze avond allemaal om draaide. Mochten de ogen de placemat met prachtige glaasjes nog niet hebben gezien, dan trilden de neusharen wel bij het rijke aroma van 8 whisky’s die ons proeflokaal vulde. 

Een gezelschap van ruim dertig personen (allemaal mannen en één vrouw) hing aan de lippen van Ronald Anneveldt, senior whiskyambassadeur bij ‘The Right Spirit’. Hij nam het gezelschap mee op een bijzondere reis langs diverse whiskylanden. 

Natuurlijk mochten Ierland (waar naar eigen zeggen de whisk(e)y is uitgevonden) en Schotland (waar naar eigen zeggen de smaak van whisky is verfijnd) niet ontbreken. Maar ook onbekendere whiskylanden als Japan, India, Nieuw-Zeeland en Taiwan passeerden de revue. 

De gasten genoten van 8 prachtige en uiteenlopende whisky’s en de daarmee gepaarde gaande boeiende en humoristische verhalen van Anneveldt. Het motto leek daarbij wel: hoe sterker de whisky (alcoholpercentage tot 55%), hoe sterker de verhalen. Het resultaat: een topavond die op herhaling gaat. Noteer alvast de datum: 11 oktober!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*